Creează un cont gratuit și testează aplicația!

Demistificând Dezvoltarea Produselor Tehnologice. Experiența Apollo AI Technologies

Într-un efort de a aduce în prim-plan perspective variate și experiențe inspiraționale din lumea product managementului, Apollo AI Technologies a fost reprezentat de către Mihaela Onofrei, CEO-ul companiei, în cadrul evenimentului Start-Up Community Meet-Ups – #2: Product Development în Start-upuri și Companii, organizat de RubikHub.

O Discuție Inspirată:

Cu un auditoriu avid de cunoaștere și entuziast, discuția moderată de Mircea Serediuc, a explorat cu pasiune și profunzime subiectul product developmentului în cadrul startup-urilor, dar și al companiilor consolidate. Mihaela Onofrei, CEO-ul și co-fondatoarea Apollo AI Technologies, a împărtășit cu participanții experiența sa din lumea startup-urilor tehnologice și cum este abordat product developmentul în această companie. În timp ce Georgiana Olaru, Product Manager la Wiley, a adus în discuție provocările și strategiile de product management dintr-o perspectivă a unei companii consolidate.

Rolul Central al Product Manager-ului:

Mihaela Onofrei a subliniat importanța esențială a rolului de Product Manager într-un start-up, acesta având responsabilitatea de a traduce viziunea companiei în produse și funcționalități tangibile. Astfel, un Product Manager trebuie să fie capabil să definească strategia de produs, să gestioneze ciclul de viață al acestuia și să comunice eficient cu echipele interne și clienții.

Navigând prin Landscape-ul Produsului:

Mihaela Onofrei și Georgiana Olaru au evidențiat diferențele de abordare între startup-uri și companii consolidate în ceea ce privește procesele de producție. Startup-urile sunt caracterizate de agilitate și adaptabilitate, fiind capabile să reacționeze rapid la schimbările pieței, în timp ce companiile consolidate se pot concentra mai mult pe îmbunătățirea produselor existente.

Provocări și Resurse:

În ceea ce privește provocările și resursele, Mihaela a fost sinceră în recunoașterea dificultăților întâmpinate în cadrul startup-ului, dar și a resurselor inestimabile pe care le-a avut la dispoziție, inclusiv o echipă dedicată și o viziune puternică.

Măsurarea Succesului și Recomandări Inspirante:

Încheind discuția cu o notă inspirațională, Mihaela a subliniat că succesul nu poate fi măsurat doar în termeni de venituri sau număr de utilizatori, ci și în impactul pozitiv pe care produsul îl are asupra vieților utilizatorilor săi. Ea a încurajat, de asemenea, perseverența, focalizarea și dezvoltarea continuă a unui produs de calitate și orientat către experiența utilizatorului:

“Cheia succesului în dezvoltarea de produse tehnologice constă în capacitatea de a transforma viziunea în realitate, cu agilitate și determinare. Este esențial să ne amintim că o idee bună reprezintă doar o mică parte din puzzle-ul succesului unei companii. Perseverența, concentrarea și dezvoltarea unui produs de calitate sunt cruciale, iar accentul pus pe experiența utilizatorului în momentul folosirii produsului este fundamental pentru atingerea obiectivelor.”

Întâlnirea comunității RubikHub a fost o ocazie extraordinară de a aduce în prim-plan perspective și idei inspiraționale din lumea product managementului. Prin dezvăluirea strategiilor și experiențelor din cadrul Apollo AI Technologies, Mihaela Onofrei și a oferit o privire în culisele procesului de dezvoltare a produselor în cadrul unui start-up de tehnologie AI.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.